Antieke Eettafel

Het is gemakkelijk om te zien waarom antieke eettafels in Lancashire zo gewild zijn. Van Bury Black Pudding naar Lancashire Hotpot, de provincie heeft een lange traditie van stevige huis-koken en boerderij tarief. Het gezellige imago van familiemealtijden om de boerderijtafel is nog steeds de norm in vele gebieden en het grote aantal oudere eigenschappen betekent dat er genoeg eetzalen zijn waar zelfs de grootste antieke eettafel past bij de ruimte om te sparen.

Het was gebruikelijk om antieke eettafels in Lancashire door te geven van de ene generatie naar het volgende, en deze vinden hun weg naar salerooms. De vroegste overlevende stijl is de houten tafel, die in de grote zalen van de middeleeuwen voorkomt. Originelen uit deze periode zijn zeer gewild en uiterst zeldzaam. De bovenkant werd gevormd uit lange houten planken, waarbij hij vaak de lengte van de hal omvatte, waarover de heer, dame en hele bedrijf van de herenhuis zouden zitten. Later zullen de planken en bouten ontmanteld worden, en de ruimte die wordt gebruikt voor het dansen.

Trestle tafels verdwenen aan het einde van het feodale systeem, en de meeste antieke eettafels in Lancashire dateert uit de 16e eeuw of later. Tegen deze tijd was het vaak dat de meester en zijn familie afzonderlijk aan de rest van het huishouden zouden dineren, en er werden solide tafels ontwikkeld. Belde refectory tafels, deze werden populair in heel Europa. Veel ontwerpen waren gebaseerd op de boelstijl, en hoewel sommige nogal duidelijk waren, zouden anderen (vooral die uit Italiƫ) ongelooflijk uitgebreid kunnen zijn, met gesneden acanthus-ontwerpen op boutstijlbenen.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *