Dingklik Teak Eettafel

Dingklik of dengkleh eettafel is een tafel gemaakt van en speciaal soort oud teak dat zich kenmerkt door zijn prachtige kleur en tekening. De oude planken hebben stuk voor stuk een mooie karaktervolle uistraling dat de gehele tafel zijn mooie geleefde karakter geeft. Eettafel vervaardigd van oud teak eettafel. Het oude karakter van het hout geeft een authentieke, robuuste uitstraling aan de tafel. Kan op diverse standaardmaten worden geleverd met een bladdikte van 3 cm. en een pootdikte van 9×9 cm.. Maatwerk ook mogelijk. Afwerking naar wens!

Misschien heeft u weleens gehoord van de term Dingklik. De term is afkomstig uit Indonesië en slaat op teaktafels en teakmeubelen die gemaakt zijn van gerecycled teakhout. Naast Dingklik zijn er nog andere benamingen die voor hetzelfde oude teakhout gebruikt worden. Op Java, Indonesië, wordt de term Dingklik niet alleen voor gerecycled teakhout gebruikt, maar ook voor traditionele eettafel van teak. Dus worden in Nederland deze eettafel soms ook Dingklik genoemd. Andere termen voor oud gerecycled teakhout zijn, Dengkleh, Kayu Meja Tua Erosie (oude boomwortels), Sloophout, Drijfhout, Doorleefd en ga zo maar door.

Gerecycled teak is afkomstig uit Indonesië, dat al een rijke geschiedenis met teak heeft. Er zijn daar veel oude gebouwen zie worden afgebroken en waarvan het teak hergebruikt wordt. Verder komt het teak ook uit oude spoorbielzen en oude banken. Het is natuurlijk bijzonder goed voor het milieu dat het oude teak hergebruikt wordt. Om nog maar te zwijgen van de doorleefde sfeer dat dit prachtige hout geeft.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *