Dressoir Oud Hout

Dressoir oud hout is al jarenlang en worden gewoonlijk van de ene generatie naar de andere doorgegeven, alleen omdat ze zo lang kunnen duren en zeer aantrekkelijke meubels zijn. Dus, als je een dressoir hebt, komt oud hout af van je grootvader of zo, maar het ziet er een beetje saai uit al die jaren, doe het nog niet uit. In plaats daarvan verfijn het en laat het er nieuw uitzien, met behoud van zijn antieke look!

Ga eerst naar de winkel en pak een chemische stripper op die geen reiniging nodig heeft. Lees de etiketten en zorg ervoor dat het makkelijk is om mee te gaan en je wilt ook iets ophalen die in een gel- of pastavorm is omdat vloeistoffen een beetje gedoe kunnen zijn om mee te gaan, aangezien het langs de zijkanten en dergelijke gaat rennen.

Zodra u uw stripper hebt, volg de aanwijzingen zorgvuldig aangezien de instructies verschillen naargelang de verschillende fabrikanten. Spreid een laag van de stripper op de dressoir en verwijder het met een schraapmes, waarbij de zware plekken met een stalen wol in de stripper worden gedompeld. Verwijder de rommel met water of geest, afhankelijk van de instructies en wacht tot het hout helemaal droogt.

Het hout kan vrij ruw zijn in vlekken, dus doe het goed met kwaliteitssandpapier. Hoe goed het lijkt, hangt af van hoe goed je het zand zakt, dus zorg ervoor dat je de hele dressoir doet zonder dat je ruige plekken achterlaten. Daarna heeft eikenhout de werken van een graanvuller nodig, dus krijg een en kies een gepigmenteerde kleur om de kleur aan te passen die u wilt dat het resultaat overeenkomt. Breng de pasta aan en gebruik het op het oppervlak van je dressoir.

Laat het vervolgens drogen en doe dan een schuurafdichting voordat u het opnieuw schuurt. Stof van de zaagsel en start dan met de kleur. Breng de vlek aan met een lap of poetsmiddel; Hoe langer je het oplaat, hoe donkerder wordt het hout dus weet wat voor soort toon je zoekt. Zodra je de gewenste kleur hebt, sla op een afwerking en je hebt een gloednieuwe dressoir! U kunt een soortgelijke methode toepassen om andere soorten oude houten meubels te repareren.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *