Eettafel Maken

Zelf je eigen eettafel maken is niet heel moeilijk en leuk om te doen. Met een mooi ontwerp en duidelijke handleiding maak je zelf een stabiele tafel, b.v. een eettafel, werktafel, vergadertafel of tuintafel / picknicktafel.

Allereerst is het natuurlijk gewoon stoer om zelf je eettafel te maken. En, een eettafel is niet heel ingewikkeld om te maken. Zeker als je van een moderne stijl houdt kom je met tekeningen en een heldere handleiding al een heel eind. Of misschien vind je het gewoon leuk om zelf je meubels te maken en hou je van de geur van hout en de voldoening zelf iets te bouwen.

Je wilt niet dat je tafel teveel beweegt als je er aan eet of werkt. Een degelijke constructie is dus belangrijk. Andere belangrijke eis: de tafel moet mooi zijn en in je interieur passen. Je kunt zeggen dat dat subjectief is, maar over een helder ontwerp en goed, mooi materiaal is bijna iedereen het wel eens. Over smaak valt natuurlijk wel te twisten.

Een eettafel is eigenlijk het makkelijkste meubel om te maken. Mooi materiaal is goed verkrijgbaar en als je bij een echte houthandel informeert zijn zelfs mooie hardhout soorten zoals eiken, kersen of esdoorn nog wel te krijgen. En meestal op maat geschaafd en gezaagd.

Voor de poten kun je balkjes gebruiken of slimme constructies van plaatmateriaal in combinatie met regelwerk voor de stijfheid van het onderstel. Wij gebruiken bijna altijd een constructie van plaatmateriaal omdat je daarmee met eenvoudige middelen een rank ontwerp kunt realiseren.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *