Eettafel Schragen

Je kent ze wel: die houten klapschragen, model driehoek als behangtafel. Na het klussen worden ze in de schuur gezet en niet meer gebruikt tot het behang na jaren weer vervangen moest worden. Maarrr die schragen zijn nu helemaal hip dus haal ze uit de schuur en bouw er je eigen, originele tafel of bureau van! Je kunt zelf een unieke tafel samenstellen doordat je kunt spelen met stijl, kleur en materialen. Ik laat je mijn favorieten zien.

Kies de poten uit, in een stijl die je aanspreekt. Ikea heeft Lerberg, Finnvard en Oddvald in het assortiment. Vanaf 5 euro dus heel goed betaalbaar. De houten ‘klus’ schragen uit de schuur of van de bouwmarkt kun je een eigen kleur geven. Misschien een kleur die je al gebruikt hebt in huis, of juist een contrasterende, knallende kleur.

Een houten eettafel doet het altijd goed, dat kan met nieuw of stoer, oud hout. Combineer stoere schragen met een houten blad op de maat die je wenst. Je kunt planken van steigerhout zagen of een bestaand, houten tafelblad kopen. Zo past je nieuwe eettafel altijd perfect bij je interieurstijl.

Zo’n werkhoek met een bureau op schragen doet industrieel en strak aan. Je kunt er helemaal je eigen draai aan geven. Op deze inspiratiebeelden is veel zwart, wit en hout gebruikt. Zo houd je een rustige basis en het geeft een Scandinavische interieur sfeer.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *