Eettafels Hout

Als u zojuist hebt geïnvesteerd in een hoogwaardige eetkamertafel gemaakt van hout, is het net zo goed om een ​​aantal basisbegrippen te begrijpen om het in goede staat te houden en het echt te houden voor een leven. Hout bevat een relatief groot deel water. Zelfs eetkamertafels gemaakt van hardhout bevatten alleen de juiste hoeveelheid water om aan te passen aan de omstandigheden in uw eetkamer.

In relatief droge eetkamers geven hardhout eettafels een beetje van hun vocht aan de omringende lucht. Dit op zichzelf is geen probleem. Echter, als de lucht extreem droog is en de eettafel wordt blootgesteld aan warmtebronnen, die de verdamping van water uit het hout verder verhogen, zullen zichtbare tekenen van drogen in het hout van de tafel verschijnen. Opmerkelijke schuldigen zijn hier radiatoren, open haarden en ook continue blootstelling aan direct zonlicht.

In de eerste plaats moeten dergelijke eettafels worden beschermd tegen deze warmtebronnen. Bijvoorbeeld, tegen direct zonlicht, gebruik een tafelkleed op de tafel of voorkom dat het zonlicht in de kamer komt door de gordijnen aan te trekken of de blinds te sluiten. Als het duidelijk is dat de bronnen van warmte (bijvoorbeeld radiatoren) altijd aanwezig zijn, dan moet u wellicht andere apparaten gebruiken om de relatieve vochtigheid bij ongeveer 30 procent te houden. In de zomer betekent dit een airconditioner en in de winter met een luchtbevochtiger.

Om dezelfde reden ook voor eettafels die ook aparte bladeren hebben die buiten de tafel zijn opgeslagen, moet men erop schuiven om ze op te slaan in een soortgelijke omgeving als die van de eetkamer. Dit betekent dat ze in een kamer op hetzelfde niveau in het huis worden opgeslagen in plaats van in de kelder, waar de vochtigheidsgraad heel anders kan zijn. Als u de hele eetkamertafel van de ene ruimte naar de andere wilt verplaatsen, onthoud dan om het op te tillen en niet te slepen.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *