Koloniale Eettafel

Koloniale meubelen hebben een bijzondere charme. In een interieur met teakhouten tafels, stoelen, kasten, kisten en misschien een globe in een teakhouten standaard, waan je je in lang vervlogen tijden in verre oorden. Als je dan aan je interieur nog een paar grote, tropische planten toevoegt, heb je bijna een filmset uit “Out of Africa” of “Indochine”.

Breng de koloniale stijl in jouw interieur met een koloniale eettafel, stoelen en andere meubelen in een donkerbruine kleur. Donkerbruin geeft je huis een huiselijke, warme, knusse sfeer. Koloniale tafels en meubelen komen oorspronkelijk uit Azië en Afrika, uit landen zoals India, Thailand en Indonesië. De koloniale stijl is klassiek en vrij rustig. Wil je geen standaard koloniale eettafel in een donkere kleur of heb je zo’n tafel en staat hij niet meer mooi in jouw huis? Maak er wat nieuws van! Je kunt de koloniale eettafel schuren, verven, lakken en opfleuren met haakjes en stangen.

De donkere sfeer van tafels in een koloniale stijl ademt warmte uit in je woonkamer. Wil je die warme sfeer benadrukken? Kies dan voor lichte muren en gebruik rode tinten in banken, kussens en andere woonaccessoires. Een tafel krijgt zijn koloniale uitstraling o.a. door het materiaal waarvan hij gemaakt is. Materialen die bij uitstek geschikt zijn voor een koloniale tafel zijn tropische hardhout.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *